A Hipnózisról Az ülésről Érdekességek Bemutatkozom Elérhetőségeim
GYIK

"Pszichénk olyan, mint a kaleidoszkóp, amelyben egy apró mozdulat hatására minden megváltozik. Éppen ezért nincs reménytelen helyzet, mert egy kis lépés is hatalmas változást eredményezhet." /Bagdy Emőke/Az elme relaxálása ismert évezredek óta csaknem minden kúltúrában, ellazítani az elménket segít a tiszta gondolkodásban. A hipnoterápiában is megfigyelhető, hogy a pozitív szuggesztiók tudatalattiba való elültetésével nagyszerű eredményeket lehet elérni, hozzásegít, sőt gyakran csupán ennyi elegendő a változáshoz/változtatáshoz vagy a cél eléréséhez. (Gyakorlatilag az agykontroll technikáinak jó része is erre alapszik.)

Közösen kialakítjuk a te céljaidnak, problémáidnak, terveidnek, vágyaidnak megfelelően a szuggesztiót/szuggesztiókat, vizualizálást (vagy egyéb technikát) a tudatalatti "szabályrendszere" szerint, majd ezt egy elkészített (általában háttérzenés) hangfelvételben megkapod tőlem.
A hangfelvételben először segítek mind testileg, mind tudatilag ellazulni. Ahogy a hangomat figyeled, a hétköznapok gondjai egyre távolabbinak tűnnek, háttérbe szorulnak, és a hangomat hallgatva minden egyes légvétellel egyre jobban ellazulsz, és egyre mélyebb és kellemesebb, nyugodtabb állapotba jutsz. Egy ellazult, békés állapotba kerülsz és remekül érzed magad, majd elhangzik a közösen kialakított technika (melyben te is passzívan vagy akár aktívan közreműködsz).

A legjobb, ha naponta akár háromszor is meg tudod hallgatni a relaxációt. Napközben vagy este is (hacsak még nem lefekvéshez készülsz) ülve javaslom, és nem közvetlen étkezés után. A felvétel meghallgatásához némítsd le a telefonod, keress egy kényelmes helyet, és a lábaidat egymás mellé, a kezeidet magad mellé vagy combjaidra téve (az összekulcsolást, keresztbetételt kerülve) helyezkedj el kényelmesen.

A relaxációk meghallgatásának két fő időpontja
- a reggel (akár rögtön ébredés után), mert még a nap eseményei nem nehezednek válladra,
- a lefekvés, ugyanis a lefekvés előtti gondolatokat éjjel még többször átdolgozza az agyunk.

Íme egy minta, hogy tudd körülbelül mire számíthatsz (még a régi mikrofonnal készült, gyengébb minőség):
- szebb életért esti relaxáció (mivel nincs vezetett kihozatal a végén, ezért elsősorban lefekvéskor javaslom, már az ágyban fekve meghallgatni)
(Egyéb relaxációk folyamatosan majd itt érhetőek el: www.harspeter.hu/relaxaciokmeditaciok.php)

Egy visszajelzés bíztatónak: "Nagyon hatásos a hanganyag, amit kaptam, hálám érte örök. Nagy vagy! Sokszor felmerült bennem a gondolat, hogy ezt a "gyógyitási módszert" sokkal szélesebb körben kellene alkalmazni."


Személyreszabott relaxációdért fair play, becsületi alapon 5000Ft-ot, 10000Ft-ot vagy 15000Ft-ot fizethetsz, azaz te döntöd el anyagi lehetőségeid és elégedettséged alapján, hogy mennyit adsz érte. Ennek természetesen oka az is, hogy vannak egyszerűbb és több levélváltást igénylő esetek, de alsó hangon egy ilyen anyag elkészítése a levelezésekkel együtt min. 4 óra munka.


E-mailes megkeresésedben írd meg mit szeretnél, majd néhány körös email-váltással kialakítjuk a felvétel lényegi összetevőit. Lehetőség szerint egy relaxáció alatt csak egy céllal foglalkozunk (hogy azt minél teljesebben körbejárhassuk). Megjegyzem, hogy az "általános" relaxációk hallgatásának is számtalan pozitív hatása van, itt azonban a személyreszabás (mely a tudatalatti működésének ismeretében, szakmai tudás és tapasztalat segítségével készül el) adja az igazán nagy értékét és hatékonyságát e relaxációnak.

A felvételeket mp3-ban teszem elérhetővé és letölthetővé, igény esetén cd-re írom és postázom. Javaslom alkalmas telefonra másolni és onnan hallgatni (hisz így szinte mindig kéznél lesz), de természetesen számítógépről, mp3 lejátszóról vagy hi-fi lejátszóról is hallgatható.

Miért relaxálj "amúgy" is?
- A lényeg: sokkal programozhatóbb a tudatalatti (~ 20-25x mint éber állapotban),
- Csökkenti, levezeti a stresszt (20 perc annyit vezet le mint 3 óra alvás); mivel korunkban rengeteg információ és külső feszültségforrás bombázza az elménk ezt célszerű levezetni (ez az egyik leghatékonyabb módja),
- Segíti a sejtek regenerálódását, fiatalon tartását, erősíti az immunrendszert (2009-es Nobel-díj),
- Növeli az energiát (a pihent ember energikusabb),
- A bal és jobb agyfélteke jobban kapcsolatot teremt (így növeli a kreativitást is),
- Pozitív élettani változások sora következik be (jobb szerv-vérellátás, több oxigén jut az agyhoz, vér tejsavszint és koleszterinszintje csökken, anyagcsere átmenetileg lassul (nyugodtabb feldolgozás)).
- Javítja a koncentrácót, élesíti az elmét,
- Hamarabb megtaláljuk a megoldásokat életünk elakadt területein,
- Agyunk 5x intenzívebb pihenésnek örvend mint alváskor. (Mivel ez a testtel szoros kapcsolatban van, ezért frissülsz fel 20 perctől is nagyon.)
http://www.csaladinet.hu/hirek/gyerekneveles/kisgyerekek/23980/az_iskola_ahol_megtalaltak_az_indulatkezeles_tokeletes_modszeret_nincs_tobb_agresszio_into_se_eltanacsolas

A felvétel hallgatásakor neked csupán annyi dolgod van, hogy a hangomra figyelj. A felbukkanó gondolataid csak engedd tovasuhanni mint ahogy a felhők suhannak az égen, és kövess engem. Nem kell akarnod, hogy megjelenjenek a képek amikről beszélek, mert ahogy beszélek róluk azok automatikusan megjelennek. Valaki úgy látja mintha egy filmet nézne, valaki csak érzi, tudja amiről beszélek - mindkétféleképpen jó.

Melyik a hatásosabb, hipnózisban elültetett pozitív szuggesztiók vagy a felvételről hallgatva?
Hipnózisban - több ok miatt - hatásosabban működik a pozitív szuggesztiók elültetése (nem is beszélve a visszajelzésről és bizonyos felmerülő eshetőségek azonnali reagálásáról), azonban a folyamatos ismétlést, ami egy nagyon hatékony eszköz az át- és beprogramozásra (és rengeteg siker bizonyítja működését), e felvétel tudja biztosítani. Az ülésen részt vevők (ezért is) a felvételt ajándékba kapják - amennyiben az adott eset kívánja!

Miért működik?
Erre részletesen nem térek itt ki (az interneten keresve megtalálod a mélyebb magyarázatokat is), csak néhány könnyen magadévá tehető gondolatot adnék át. Ma már ugye bizonyított tény, hogy a gondolataink hatnak a testünkre (a weblapon máshol is említem, példával is, de képzelj csak el egy erotikus képet a nemről amelyikhez vonzódsz és figyeld meg mi történik; az is bizonyított már hogy az érzelem megváltoztatja a DNS molekulát). Azt is könnyű belátni, mi történhet ha valaki vált probléma-centrikus gondolkodásról megoldás-centrikus gondolkodásra (például megszűnik "valami" azáltal hogy előre néz). Arról is számos kísérlet szól, hogy ahova az agy figyel ott észre is vesz (pl. kereseti lehetőségek, társkapcsolat). Vannak bizonyos törvények is a világban, amik bizony működnek, ha hiszel bennük, ha nem (pl. vonzás, tükrözés, adakozás). Én pedig azt vallom: aki segít magán, azt az Isten is megsegíti.

"Megtanulni relaxálni az élet legjobb befektetése lehet, minden ember számára, kortól, nemtől függetlenül." Hogyan relaxálj otthon egyszerűen egyedül?
Szép, nyugodt (ha lehet ének nélküli) zene bekapcsolása - elhelyezkedsz kényelmesen - sóhajtasz 2-3 mélyet (mély levegő beszív-kifúj) - azt mondod magadnak magadban ellazítom az arcomat és figyelsz arcodra (vársz egy picit amíg érzed hogy elernyed) - azt mondod magadnak magadban ellazítom a karomat (és engeded hogy összeessenek mint egy rongybaba) - azt mondod magadnak magadban ellazítom a lábamat (és figyelsz a lábadra, elernyeszted az izmokat) [érdemes akár többször is végigmenni az egész testen] - utána képzelj el valami szép tájat érzékletesen, mintha ott sétálnál (rét, vízpart, hegy, park stb.) - számolj vissza 10-től egyesével (vagy 20-tól) magadban, úgy hogy közben elképzeled a számokat - utána képzeld el vagy mondogasd (ha lehet csak pozitív szavakat, kifejezéseket használva) a célodat mintha már elérted volna, hálával, köszönettel. A lényeg: élvezd!


HársPéter
Hárs Péter
Certified Clinical Hypnotherapist
Hipnózis tanácsadó

"Akkor te már hat módját ismered annak, ahogy nem működik - minden sikeres dolog mögött számos próbálkozás rejlik! Tarts ki, változtass! A siker azon múlik, hogy te leszel-e az, aki még akkor is kitart, amikor mások már rég föladták!"