A Hipnózisról Az ülésről Érdekességek Bemutatkozom Elérhetőségeim
GYIK


"Csodák nem a természet törvényeivel ellentétben történnek, hanem a mi természeti törvényekről alkotott elképzeléseinkkel ellentétben."Az ülést egy fél órás - órás beszélgetés előzi meg, mely során megbeszéljük eseted részletesen, válaszolok minden felmerülő kérdésre, és (esetenként) megbeszéljük mi fog történni az ülés során. Ez után 1,5-2,5 órában átéled a hipnózis kellemes, ellazult, békés élményét, összesen tehát 3-4 órával számolj ha hozzám érkezel. Ez idő alatt esetednek megfelelően aktív közreműködéseddel dolgozunk céljaidon.

Az 3-4 órás ülés díja fair play, becsületi alapon 21000Ft (minimáldíj, ha nincs), vagy 28000Ft (alapdíj) vagy 35000Ft (reálközelítődíj), vagy 42000Ft (optimálközelítődíj, a 10.000Ft/óra kb ideális) vagy 0Ft (ha tényleg nincs, ld alul) - azaz te döntöd el anyagi lehetőségeid és elégedettséged alapján a 3-4 óra (+levélváltás) díjazását. Iránymutatás: hasonló kaliberű kollégák _óránként_ 7-15eFt-ot kérnek (és nem leveleznek), ami abszolút érthető *a magas oktatási költségek után és mellett (hisz folyamatos kötelező - szakmai és önismereti - továbbképzés van), *a napióraszám teljesítménykorlátai miatt, *... - becsüld meg ezt a választási lehetőséget azzal, hogy adj bele mindent amikor hozzám jössz, és figyelmesen válaszolj a leveleimre. Ha mégis egy összegben soknak érzed valamely választott összeget, van lehetoséged részletben is fizetni, és akkor az olyan mintha elmentél volna máshova 4x50perce és pl 4x8eFt-ot fizettél volna alkalmanként. Ezt azért is ajánlom fel, mert ez a 3-4 órás ülés egy a piacon még meglehetosen ritka dolog, ám a tapasztalatom az, hogy ezzel sokak esetében jelentosen jobban lehet haladni, és sokszor 14x50 perc sem pótolhatná amit egy ilyen hosszabb alkalommal elérünk (megjegyzem: vannak sokan akiknek tényleg a 14x50 perc a jobb!).
Eset- és alanyfüggő hány ülés szükséges, jó alanyok esetében már az első kezelés alatt is sokat haladhatunk előre. Általában csupán 2-5(!) (2-4 órás) kezelés szükséges számos cél eléréséhez, régóta fent álló (pszichés) betegségekhez talán több. Bár gyakran valóban egyetlen alkalom is elegendő a változáshoz (elszánt, változni akaró és vágyó, jó klienseknél), de ha engem választasz segítődként, köteleződj el kezdetnek 3 alkalom mellett (hagyományosan a pszichológiában a 12-20 alkalom is még rövid terápiának számít). Elköteleződés alatt azt értem, hogy függetlenül attól, hogy mit tapasztalsz az 1. (és 2.) ülésen, döntsd el előre, hogy eljössz a következőre. Amúgy is minden ülés más, hiszen számtalan(!) tényezőtől függ, hogy mit tapasztalsz egy adott alkalom alatt. És minden eset egyedi is, lehetséges az is, hogy előbb más kapcsolódó dolgokat kell feloldanunk mielőtt a problémádat közvetlenül érintjük, és a viselkedésmódosításhoz, a gondolkodás átformálásához is idő, és további rendszeres önmunka kell(het) - ebben a szakmában nincs garancia. Az első alkalom után megbeszéljük a továbbiakat és a várható ülésszámot (hacsak 1 alkalom nem elegendő), és még az is lehetséges, hogy más jellegű terápia lesz számodra a hatékonyabb és majd azt javaslom mellettem vagy helyettem. A tapasztalat az, hogy nálam minden alkalom alatt "sok" dolgot kapsz (azaz pl. nem csak 1db érdekes kérdéssel mész el egy 1 órás konzultáció után), amit a több órás rád szánt idő tesz lehetővé főképp, amiből ráadásul a maximális rádfigyelés és hatékonyság miatt egy nap csak egy ülést vállalok (én nehezen tudom elképzelni, hogy aki zsinórban vállalja a klienseket egymás után napi 8 órában, hogyan tud maximális önátadással és odafordulással lenni a hozzá érkezők felé, bár tény, hogy ez bevétel szempontjából optimálisabb, és lehet hogy ez csak az én korlátom...).
Az USA-ban szakmai berkekben köztudomású: ha egy hipnotizőr max. 3 ülés alatt nem ér el érdemi eredményt a kliensnél, akkor az a kezelés-sorozat vagy a pénzről szól vagy a segítőt szakmailag minősíti - ehhez hozzá kell tenni, hogy egy hipnotizőr nem pszichés betegségek elmulasztásával foglalkozik, ami valóban lehet időigényesebb. Az első ülés hosszabb szokott lenni: hosszabb beszélgetés, hosszabb relaxálás, megnyílás, összehangolódás, milyen a tudatos hipnózis-élmény (és milyen nem,többnyire a kliens elképzeléseitol eltéroen), stb. Ezért és más okokból is, gyakran a második alkalom nem csak rövidebben, de sokkal hatékonyabban szokott zajlani, ráadásul vannak olyan technikai eszközök, amiket tipikusan az első ülésen nem használunk.

Két ülés között általában 1-2 hét szünetet tartunk, mely időszakban házi feladatokat kapsz. Ennek oka, hogy a változásokat nem mindig látod egyből, ami nem jelenti azt, hogy belülről, lelkileg, testileg, gondolkodásmenetileg (gyakran a felszín alatt) még nem indultak be a változások. Szemléltetve: egy itatós papírt a szemed előtt tartva, úgy, hogy annak csak az alsó részét látod, és a tetejére tintát öntenénk, azt addig nem látnád amíg a tinta le nem ér a látott részig, de ez nem jelenti azt hogy a tinta addig nem folyt lefelé. Időbe telhet, hogy eloszlassunk, megszüntessünk, megváltoztassunk beidegződött szokásokat. Ugyan bizonyos eseteknél szinte azonnali létrejön a változás, vagy gyakran már hamar jelentős megkönnyebbülést, akár már másnap jelentős változásokat észlelnek a kliensek, a változás egy folyamat! Az életben sincs arra gyakorlatilag példa, hogy egy esemény azon nyomban hatalmas fordulást okozott volna valaki életében, persze Én-élmények, halálközeli élmények, spirituális élmények erőteljesen tudnak transzformálni, ám a személyiség fejlődése, változása, az önismeret egy folyamat, aminek az árnyékunkkal való fájdalmas találkozásunk elbíró-képessége, az erőnk is határt szab. Nem állíthatom, hogy egy-két ülés alatt mindent megoldunk, egyes dolgok több időt igényelnek, de gyakran megdöbbentő eredményeket érünk el egészen rövid idő alatt.

Kérlek e-mailben (vagy levélben) írj magadról néhány szót, és írd meg miért keresnél fel. Ha több dolgot is meg szeretnél oldani azokat is írd meg, de a hangsúlyt arra fektesd, ami épp a legjobban zavar, amit a leginkább meg akarsz oldani. (+ Kérlek a telefonszámodat is írd a levélbe.) (Levelekre 1 munkanapon belül reagálok, ha mégsem, gyanítsd, hogy nem jutott el hozzám, és keress más elérhetőségemen!)

Az ülésre kényelmes ruhában érkezzél és a sminked se legyen akadálya az érzelmeid kifejezésének. Olyan időpontot válassz, amikor senki nem fog háborgatni és semmi nem zavarja meg relaxálásod. Ha teheted, tedd magad aznapra szabaddá - hisz itt rád is szükség van, és azért jössz mert mély változást szeretnél, tehát ne lemerülve teljesen hanem érzelmi és fizikai energia tartalékokkal gyere. Biztosíthatlak, hogy már amikor belépsz hozzám, nyugodtan, kellemesen fogod magad érezni, és ha hajlandó vagy "messze" elmenni önmagadon belül, szembetűnő eredményeket érsz majd el.

Nem vállalok hipnózist komoly szívbetegség esetén, idegrendszerre erősen ható gyógyszer hatása alatt, egyes pszichiátriai betegségek esetén, illetve alkohol vagy drog hatása alatt.

Megjegyzem: pénzt csak abban az esetben fogadok el, amennyiben elégedett vagy, és én is az vagyok (mivel tudom, hogy azt kapom amit adok). A pénz valójában egy jelkép. Jelképe a gondolkodásodnak a bőségről, és a hozzáállásodról a terápiához is. Tedd fel magadnak: mennyit érne meg nekem az ha megoldódna a problémám? A díjam kb. 3 minőségi (személyes) órát, az előzetes emailes beszélgetést, és az utólagos házi feladatot és a 2010 óta tartó több 1000 terápiás órás tapasztalatom foglalja magában (azaz összesen 4-5 órát vagy többet), míg máshol egy 50 perces beszélgetésért is 5000-15000Ft-tól kell fizetni (természetesen már az is nagy dolog, ha valaki 50 percig csak rád figyel, elfogadóan, megtartóan). Ha túl keveset kérnék komolytalan lennél, ha túl sokat, lehet, hogy nem jönnél el mert tényleg nem teheted meg! Ez a fair play lényege, itt döntened kell! Vedd komolyan, használd ki ezt a lehetőséget - ha úgy érzed itt a helyed. Persze én is örömmel veszem ha értékelik amit beleadok, és a klienseim gyakran jelzik vissza, hogy míg máshol több 50-60 perces alkalom után kaptak egy jó kérdést vagy mondatot, addig nálam már a levélváltás során is sokkal többet kaptak. Megjegyzem: a tapasztalat az, hogy akik előre eldöntik, hogy magasabb összeggel készülnek hozzám, azokkal hatékonyabban és messzebb szoktunk jutni egy alkalom alatt is. Ez persze nincs mindig így, nem fogjuk kőbe vésni, de gondolj nyugodtan bele, hogy a háttérben vajon milyen összefüggések játszhatnak, ami miatt ez valóban így történik. A személyes véleményem, hogy az üléseim többségének értéke pénzben szinte ki sem fejezheto, persze nem azért mert olyan különleges varázslat történik (mert aki volt nálam tudja, hogy elobb nyitott majd csukott szemmel beszélgetünk csak), hanem amiatt amilyen különbözo rétegeket érintve könnyedén, de mégis mélyen, messzire eljutunk. Na jó, ez sokszor tényleg varázslat, és mégis milyen egyszeruen hétköznapi.
Fontos!! Ha nincs pénzed, de van egy "komoly" problémád, és vállalod, hogy három embernek segítesz (valami fontos dologban), és őket is megkéred, hogy ezt a "feladatot" adják tovább, akkor pénz nélkül is szívesen segítek neked. (Ahogy ezt már sokan megtapasztalták, mert bizony tényleg vannak akik a havi 50eFt keresetünk mellett keresnek segítséget.) Szóval félre ne értsd, ez a van-választási-lehetoséged-dijat itt nem valami szeretetszolgálat és nem is próbáljuk ki játék, hanem egy szolgáltatás, ami részedrol is nagy bedobást (vagy hivjuk igy: áldozatot) kiván kivül is és belül is, és ami határozott keretek között mukodik.

"A valódi "jótett" nem is lehet más, mint hogy a másik embert önmagához visszavezetjük; saját erejére, sorsmegoldó hatalmára ráébresztjük – végső soron, hogy megtanítjuk önmagát szeretni." /Müller Péter/
Etikai kódex: ACHE_CodeOfEthics.pdf
Kliens információ: kliens_informacio.pdf
Beleegyezési egyezmény: beleegyezesi_egyezmeny.pdfValójában minden pszichológiai segítés alapja ez (ld alább), az együttérző, elfogadó, biztonságos megtartás,
amit egy hétköznapi baráti beszélgetés nem ad meg (a kivétel erősíti a szabályt),
és ami miatt már egy (ennek megfelelő) hagyományos pszichológiai alkalom is sokat tud adni, segíteni.
Ebben a térben nem csak meg van a lehetősége sok mindennek hogy felszínre jöjjön, megnyilvánuljon, kibontakozzon,
hanem ez a megengedő, sokszor csendes "tér" elő is csalogatja, "előhúzza" a belső tartalmakat.
Ehhez persze csatlakozik a terapeuta tudatossága és személyiségének "megdolgozottsága", tudása, mely alapvető fontosságú,
és ha még egy ügyes módszer is (mint pl. a hipnózis megfelelő művelése), az aztán igazán jó tud lenni.


"ILYEN SZERETETET ÉRDEMELSZ (Jeff Foster)
A legeslegjobban arra vágyakozunk, hogy valaki lásson minket.
És megtartson biztonságos, nem ítélkező, teljesen elfogadó jelenlétében.
Hogy szeretettel teli tekintetében fürösszön.

És mégis, ’látva lenni’ egyben a legnagyobb félelmünk is.
A halálnál is jobban félünk az intimitás mindent átható pillantásától.

De ettől még nem kevésbé vágyakozunk rá.

Óriási bátorság szükségeltetik ahhoz, hogy megmutasd magad!
Hogy levedd az álarcodat, amikor épp a legrosszabbul nézel ki és úgy is érzed magad, és mégis levedd az álarcodat (ami amúgy is megfojt már egy ideje) és azt mondd, „Nézzétek! Nézzétek! Hé, világ, itt vagyok!”

Hogy látni engedd magad,
mielőtt még készen állnál rá.

Amikor a legrothadtabbnak, legmocskosabbnak, legnyomorultabbnak és legkevésbé szerethetőnek, legkevésbé fejlettnek, legunalmasabbnak, legösszezavarodottabbnak, legmagányosabbnak, legmegtörtebbnek, legszomorúbbnak és leginkább megbántva érzed magad, akkor engedd meg, hogy meglássanak.
Ott, azon a fájó, szégyenteljesnek hitt helyen.

Engedd be a fényt.
Bújj elő a rejtekedből és hívj meg valakit a ’magán’ világodba.
Engedd, hogy szemtanúja legyen a valódi, autentikus lényednek.
Mielőtt a ’személysiégnek’ nevezett szánalmas védelem beindul.

Mondd azt, „Nézd, nézd, Barátom, itt vagyok!”
Vállald annak a kockázatát, hogy így is szeretnek majd!

Még ma vállald fel ezt a kockázatot, mert az élet rövid, és annyira kimerítő a valódi énedet elnyomni. Engedd, hogy nyers valódban lássanak. A sebezhető lényedet. Azt, aki nem védekezik, nincsenek válaszai, nincs szakértelme.
A tökéletlen énedet.

Mert a legmélyebb szégyen csak a szeretet fényében gyógyul.
A hibáid pedig arra sóvárognak, hogy olyan gyengéd tudatossággal érintsék őket, melynek nyomán teljes univerzumok találnak magukra.

Most pedig beledőlhetsz egy szerető barát karjaiba.
Aki megtart téged.
Csupaszon. Védtelenül. Tökéletlenül.

Szerethetőn.
Pont úgy, ahogy vagy.

Ilyen fajta szeretetet érdemelsz.
Valódi emberi szeretetet, mely egyúttal Isten szeretete is.
Olyan szeretet ez, ami gyengédségében füröszt meg, mikor épp a legjobban szégyelled magad, a legnagyobb rettegés tölt el, a leginkább elveszett vagy. Amikor a legkisebbnek érzed magad.

Ez a hatalmas szeretet tart meg."
HársPéter
Hárs Péter
Certified Clinical Hypnotherapist
Integrál szemléletű integratív hipnózis tanácsadó

"Nem az ami történt, hanem amiként felfogjuk, és értelmezzük, ami történik velünk, az, ami nyomatékkal volt, van és lehet az életünkben."